Κατηγορίες

Δεν υπάρχουν κατηγορίες

Blog recent comments

  • EVDhQcLgzeUI

    gQTdUXDfjsNnMwyo
  • pqMtPJUjVmWT

    cEOtkXSxBnJPL
  • RdXmnSWNiqFsv

    ZzChkxjNEFf

popular tags

There is no tag
Η επιλογή του σωστού καταγραφικού (DVR / NVR)

Η επιλογή του σωστού καταγραφικού (DVR / NVR)

Η επιλογή του σωστού καταγραφικού (DVR) μπορεί να είναι πολύπλοκη. Ακόμη και εργαζόμενοι στον τομέα αυτό πολλές φορές δεν κατανοούν την τεχνολογία που εμπλέκεται.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες να λάβετε υπόψιν. Συχνά δύο καταγραφικά φαίνονται παρόμοια, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικά. Η πρώτη απόφαση που πρέπει να λάβετε είναι το μέγεθος της επένδυσης που θέλετε να κάνετε και αν χρειάζεστε μία βασική μονάδα καταγραφής ή μία υψηλής τεχνολογίας για να πετύχετε τον στόχο σας. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι.

Frame rate (Ρυθμός καρέ)

Το frame rate αναφέρεται στον αριθμό των καρέ που ένα DVR/NVR καταγράφει σε μία δεδομένη ανάλυση ανά δευτερόλεπτο. Ρεαλιστικός χρόνος θεωρείται τα 25 frames ανά δευτερόλεπτο. Οπότε για να καταγράψετε σε ρεαλιστικό χρόνο 16 κάμερες θα χρειαστείτε μία μονάδα που μπορεί να καταγράψει συνολικά 400 frames ανά δευτερόλεπτο (FPS).

Resolution (Ανάλυση)

Το μέγεθος της εικόνας που καταγράφεται ή προβάλλεται είναι η ανάλυση. Η συχνότερη ανάλυση καταγραφικών είναι η 2 megapixel (1920 x 1080). Η υψηλότερη ανάλυση ενός αυτόνομου DVR/NVR είναι η 4K (3840 x 2160). Υπάρχουν επίσης και άλλες πολλές αναλύσεις μεταξύ αυτών. Η ανάλυση είναι σημαντική επειδή όσο μεγαλύτερη εικόνα καταγράφεται, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να παρατηρήσετε.

Compression (Συμπίεση)

Όταν το βίντεο μεταφέρεται στο DVR είναι συμπιεσμένο για να συντηρεί αποθηκευτικό χώρο και να κάνει την προβολή μέσω interenet ομαλότερη. Η συμπίεση μπορεί να είναι από ελάχιστη όπως MJPEG, έως και την υψηλότερη η οποία είναι η Η.265+. Η μέθοδος συμπίεσης διαφέρει μεταξύ των καταγραφικών, υπάρχουν καταγραφικά που μπορούν να χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό μεθόδων, μία για καταγραφή και μία για ζωντανή ροή μέσω internet.

Αποθηκευτικός χώρος

Πόσο αποθηκευτικό χώρο μπορεί ένα καταγραφικό να διατηρήσει είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψιν. Τα συνήθη καταγραφικά συχνά επιτρέπουν 1 με 2 σκληρούς δίσκους. Τα πιο εξελιγμένα DVR/NVR θα σας επιτρέψουν να τοποθετήσετε ακόμη και 8 σκληρούς δίσκους. Τα πολύ εξελιγμένα μοντέλα επιτρέπουν το FTP ανέβασμα αρχείων. Το ανέβασμα σε server μέσω FTP μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο αφού επιτρέπει την απομακρυσμένη αποθήκευση του βίντεο. Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να ανακτήσετε το βίντεο ακόμη κι αν κατά την διάρκεια μίας διάρρηξης κλαπεί και το ίδιο το καταγραφικό.

Καταγραφή ήχου

Κάποια καταγραφικά καταγράφουν συγχρονισμένο ήχο. Οι βασικές μονάδες DVR/NVR καταγράφουν από 1 έως 4 κανάλια, ενώ οι μονάδες υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν έως και 16 κανάλια καταγραφής ήχου.

Έξοδος βίντεο

Τα βασικά καταγραφικά συχνά προσφέρουν εξόδους βίντεο BNC, VGA και HDMI Full HD,  ενώ τα υψηλότερης τεχνολογίας προσφέρουν έξοδο βίντεο HDMI 4K, συνήθως μαζί με τις δύο προηγούμενες εξόδους που αναφέρθηκαν.

Απομακρυσμένη προβολή

Όλα καταγραφικά σήμερα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο διαδίκτυο και επιτρέπουν σε κάποιον να συνδεθεί μέσω υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού και να παρακολουθήσει τις κάμερες του. Τα πιο εξελιγμένα DVR/NVR θα έχουν κάποιο λογισμικό που επιτρέπει την παρακολούθηση πολλαπλών DVR την ίδια στιγμή.

Αυτά είναι τα βασικά αντικείμενα που πρέπει να λάβετε υπόψιν, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να προσέξετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας κατευθύνουμε στην επιλογή του κατάλληλου καταγραφικού για εσάς.

Επικοινωνία

Feb 03, 2020