Κατηγορίες

Δεν υπάρχουν κατηγορίες

Blog recent comments

  • EVDhQcLgzeUI

    gQTdUXDfjsNnMwyo
  • pqMtPJUjVmWT

    cEOtkXSxBnJPL
  • RdXmnSWNiqFsv

    ZzChkxjNEFf

popular tags

There is no tag
Διακοπές; Πως θα ξενοιάστε με ένα σύστημα ασφαλείας.

Διακοπές; Πως θα ξενοιάστε με ένα σύστημα ασφαλείας.

Όλοι αξίζουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε και να απολαύσουμε στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Ειδικά με τον ζεστό καιρό τους καλοκαιρινούς μήνες. Ποιος δεν επιθυμεί ένα διάλειμμα από τις ανησυχίες και τι άγχος;

Δυστυχώς, όλοι έχουμε ακούσει κάποια ιστορία, τουλάχιστον μία φορά, σχετικά με σπίτια που έχουν υποστεί διάρρηξη, όσο η οικογένεια έλειπε σε διακοπές. Είναι δύσκολο να σκεφτούμε κάτι χειρότερο από το τέλος μίας εβδομάδας διασκέδασης με επιστροφή σε ένα σπίτι που έχει παραβιαστεί και ανακατωθεί.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας πριν αποχωρίσετε για τις διακοπές σας.

Εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας

Στην Alpha Ltd, δεσμευόμαστε να παρέχουμε στο σπίτι σας την κορυφαία προσαρμοσμένη ασφάλεια. Οι σύμβουλοί μας μπορούν σε συνεργασία με εσάς να καθορίσουν ποιες είναι οι ανάγκες της οικογένειά σας και του σπιτιού σας. Έπειτα σχεδιάζουμε ένα σύστημα προσαρμοσμένο για εσάς. Κάποιες οικογένειες επιλέγουν συναγερμό πόρτας και παραθύρων, ενώ άλλες ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο το οποίο περιλαμβάνει κάμερες παρακολούθησης, ασύρματη πρόσβαση και 24ωρη παρακολούθηση. Ένα σύστημα ασφαλείας είναι αποτρεπτικό για τους διαρρήκτες που ψάχνουν για ένα σπίτι που μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμο.

Εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού και εσωτερικού φωτισμού

Ένα από τα σημαντικότερα “δώρα” που κάνουν οι ιδιοκτήτες είναι πως δεν αφήνουν την αίσθηση πως το σπίτι κατοικείται για όσο χρόνο λείπουν σε διακοπές. Ο φωτισμός μπορεί να αποτελέσει μία μέθοδο που θα ξεγελάσει έναν περαστικό να σκεφτεί πως βρίσκεστε σπίτι. Αισθητήρες κίνησης περιμετρικά του σπιτιού είναι μία καλή αρχή. Ο φωτισμός μπορεί να προειδοποιήσει τους γείτονες ότι κάποιος είναι στην ιδιοκτησία σας και πιθανώς να τρομάξει τους εισβολείς. Ο εσωτερικός φωτισμός που εγκαθίσταται να ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες είναι επίσης μία αποτελεσματική ιδέα. Σπίτια που έχουν έξυπνα συστήματα μπορούν ακόμη να διαμορφώσουν ένα σύστημα που θα επιτρέπει συγκεκριμένα φώτα σε συγκεκριμένα δωμάτια να ανάβουν και να σβήνουν σύμφωνα με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο από τον ιδιοκτήτη.

Μη "διαφημίζετε" το ταξίδι σας

Ξέρουμε πως είναι δελεαστικό να πείτε σε όλους σχετικά με τα επερχόμενα πλάνα σας, αλλά περιμένετε μετά τις διακοπές. Πείτε το μόνο σε κοντινούς φίλους και γείτονες. Μην το αναφέρετε στα κοινωνικά δίκτυα ή δημοσιοποιείτε την παρουσία σας στο εξοχικό, το ξενοδοχείο στο facebook, το Instagram κα. Περιμένετε μέχρι την επιστροφή σας και κοινοποιήστε τις φωτογραφίες σας τότε!

Ελέγξτε τους περιβαλλοντικούς αισθητήρες

Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τους ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα πριν φύγετε απλά για να σιγουρευτείτε πως λειτουργούν. Κάποια σπίτια έχουν ακόμη και αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας οι οποίοι μπορούν να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες ότι κάτι ανησυχαστικό συμβαίνει.

Δώστε προσοχή στα αντικείμενα της τελευταίας στιγμής

Λίγο πριν αποχωρίσετε, αφαιρέστε το κρυμμένο κλειδί, κλείστε τον θερμοστάτη, κρύψτε ότι πολύτιμο και αφαιρέστε από το ρεύμα τις μη απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές. Μπορεί να φαίνεται βαρετό, αλλά θα είστε χαρούμενοι αν υπάρξει κάποιο περιστατικό και εσείς έχετε κάνει όλα αυτά τα μικρά πράγματα της τελευταίας στιγμής. Ποιος ξέρει πότε μπορεί να υπάρξει μία καταιγίδα που θα προκαλέσει βλάβη ή κάποιος περαστικός να αντιληφθεί το κρυμμένο κλειδί ενώ λείπετε;

Image by sarahbernier3140 from Pixabay

Jan 15, 2020