Η ΑΛΦΑ ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1989.

Αντικείμενο εργασιών της ΑΛΦΑ ΕΠΕ αποτελεί η εισαγωγή και προμήθεια, της Ελληνικής και Βαλκανικής αγοράς, με συστήματα διαχείρισης επίγειου και δορυφορικού σήματος καθώς επίσης και με συστήματα ασφαλείας και επίβλεψης σε τεχνικούς εγκαταστάσεων και εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και τεχνολογίας.

Διατηρώντας μία φιλόδοξη και γοργά αναπτυσσόμενη πορεία, αντιπροσωπεύει με επιτυχία μεγάλους προμηθευτικούς και κατασκευαστικούς οίκους ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και επίβλεψης χώρων, καθώς και επαγγελματικού εξοπλισμού συστημάτων δορυφορικής και επίγειας λήψης, επεξεργασίας και διανομής τηλεοπτικού σήματος.

Το 1993 εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητο χώρο στην Κ. Καραμανλή 130 – Θεσσαλονίκη θέτοντας τις βάσεις για την ευρύτερη επέκταση της γκάμας των προσφερομένων υλικών. καθώς και την αρτιότερη εξυπηρέτηση του πελατολογίου της.

Το 1996 , επεκτείνοντας το δίκτυο καταστημάτων της , ιδρύεται το Α’ υποκατάστημα σε ιδιόκτητο χώρο στην οδό Δοϊράνης 138 - Καλλιθέα στην Αθήνα.

Το 2006 θέτει νέες προδιαγραφές στην αγορά προμήθειας συστημάτων ασφαλείας και επαγγελματικής εγκατάστασης δορυφορικών και επίγειων τηλεοπτικών συστημάτων, ξεκινώντας την δραστηριότητα του Β' υποκαταστήματος στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, σε χώρο 2.200 τ.μ. ως κέντρο τεχνολογίας και ενημέρωσης συνεργατών καθώς επίσης και ως διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων μεταξύ των υποκαταστημάτων και του δικτύου συνεργατών.