Κατηγορίες

Δεν υπάρχουν κατηγορίες

Blog recent comments

  • EVDhQcLgzeUI

    gQTdUXDfjsNnMwyo
  • pqMtPJUjVmWT

    cEOtkXSxBnJPL
  • RdXmnSWNiqFsv

    ZzChkxjNEFf

popular tags

There is no tag
Top Tips ασφάλειας σπιτιού

Top Tips ασφάλειας σπιτιού

Πόσο σίγουροι είστε για το επίπεδο ασφάλειας μέσα και γύρω από το σπίτι σας;

Υπάρχουν πολλές διαστάσεις όσον αφορά την ασφάλεια στο σπίτι. Από τα βασικά, όπως το κλείδωμα της πόρτας και των παραθύρων. Τα μέτριου επιπέδου, όπως η ενεργοποίηση της τηλεόρασης και κάποιων λαμπτήρων πριν φύγετε ώστε να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται σπίτι. Έως τα υψηλού επιπέδου, όπως η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας και συναγερμού. Όμως ακόμη και με συστήματα συναγερμού οι διαρρήκτες μπορούν να βρουν τον δρόμο για την είσοδό τους στο σπίτι σας. Οπότε πως μπορείτε να το αποτρέψετε αυτό ή έστω να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να μην είναι στόχος για διαρρήκτες;

Εξωτερικοί αισθητήρες κίνησης φωτισμού

Πόσο καλά φωτισμένη είναι η αυλή σας και η περίμετρος της ιδιοκτησίας σας; Υπάρχουν “τυφλά” σημεία, από όπου οι επίδοξοι εισβολείς μπορούν να κρυφτούν χωρίς να ανιχνευθούν; Αν ναι, τότε θα πρέπει να εγκαταστήστε αισθητήρες κίνησης φωτισμού. Τα φώτα αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημαντικά σημεία γύρω από το σπίτι σας, όπως σε διαδρόμους και εισόδους. Αναζητήστε τυχόν σημεία κρυψώνας, όπως θάμνους και δέντρα και σιγουρευτείτε πως φωτίζονται επαρκώς. Τοποθετήστε αισθητήρες κίνησης στην αυλή σας ώστε να ανάβουν τα φώτα μόνο όταν χρειάζεται χωρίς να αυξάνεται η χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ελέγξτε και/ή αντικαταστήστε πόρτες και κλειδαριές

Η είσοδος στον σπίτι σας είναι η τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στους εισβολείς και θα πρέπει να είναι η ισχυρότερη. Αν το σπίτι σας είναι αρκετών ετών, οι πιθανότητες είναι να είναι και η πόρτα σας παλιά. Αν έχουν έτσι τα πράγματα, σκεφτείτε την εγκατάσταση μίας νέας, δυνατότερης και ασφαλέστερης πόρτας. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μόνωση του σπιτιού σας κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες. Το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση των κλειδαριών και η εγκατάσταση σύγχρονων για περισσότερη ασφάλεια.

Επιπλέον κλειδί

Ποιο είναι το πρώτο σημείο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε αυτές τις λέξεις; Η απάντηση πιθανότητα να είναι κάτω από το χαλάκι η κάποια γλάστρα. Οπότε γιατί κάποιος να κρύψει ένα επιπλέον κλειδί εκεί; Η καλύτερη τακτική είναι να μην έχετε κανένα επιπλέον κλειδί στην ιδιοκτησία σας και να δώσετε ένα σε έναν ή δύο γείτονες που εμπιστεύεστε.

Όταν πάτε διακοπές

Μην δημοσιεύετε στα κοινωνικά δίκτυα πως φεύγετε από το σπίτι, ανεξάρτητα αν είναι για λίγο ή περισσότερο καιρό. Σίγουρα, κάποια σχόλια και likes σε μία δημοσίευση για το επερχόμενο ταξίδι σας, μπορεί να σας δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε να δημοσιεύσετε κάτι για αυτό. Με ένα ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα μπορούσε να παρακολουθεί. Μία δημοσίευση αυτού του τύπου βασικά είναι σαν πρόσκληση προς τους διαρρήκτες στο σπίτι σας, ενώ εσείς λείπετε. Είναι καλή ιδέα να πείτε σε κάποιον γείτονα να προσέχει το σπίτι σας και ακόμη να παρκάρει στην είσοδο για να δίνετε την εντύπωση πως κάποιος είναι σπίτι.

Εγκαταστήστε έναν συναγερμό

Τέλος, αν ανησυχείτε για διαρρήκτες και εισβολείς, ή έχουν αναφερθεί κλοπές στην γειτονιάς σας πρόσφατα, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με μία αξιόπιστη εταιρεία συστημάτων ασφαλείας , όπως η Alpha Ltd, για να σας εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Στην Alpha Ltd έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία περισσότερων από 20 χρόνων σε ότι αφορά την ασφάλεια οικιακών και επαγγελματικών χώρων.

Jan 15, 2020